Configure Asset tag

Open discussion about the Alloy Navigator Express 6 application

Configure Asset tag

Postby sonoco1435 on Thu Oct 27, 2011 2:46 am

With the old versions 4.x and 5.x you could set the configure which information to use for the asset tag.
System serial number, AN internal number (AT0000x),.... in the discovery audit settings. I can't seem to find it in v. 6.0
sonoco1435
Junior
 
Posts: 9
Joined: Thu Jan 07, 2010 6:03 am

Re: Configure Asset tag

Postby pille on Fri Oct 28, 2011 3:06 pm

The Asset tag now is auto generated and you're unable to change the format. However, in talking internally I believe that we'll be changing it so that the format can be controlled. Possibly this may be the same for PO number as these two numbers some companies already have internal naming conventions.

However, I don't believe it will be possible to map values such as serial number to Asset tag. Mapping them to UDFs however is possible.

If you think about it, is there a reason to map the serial number to the asset tag field anyway. After all you already have that info in the serial number field. If you want to use the serial number as the asset tag, you can do that.

Let me know what you think and which part is important to you and why.
Contact Technical Services directly:
support@alloy-software.com
http://support.alloy-software.com

Paul Ille
Alloy Software
Maximize your IT Universe
Follow us on Twitter: http://twitter.com/alloysoftware
Image
User avatar
pille
Alloy Software
 
Posts: 473
Joined: Thu Aug 11, 2005 3:11 pm
Location: New Jersey, USA

Re: Configure Asset tag

Postby beano437 on Sun Oct 30, 2011 1:32 pm

Can the Assett tag be modified to a user defined number system? for example AHA0001 instead of AT00000... I also think its important to have the ability to change and set the asset tag manually in navigator. When upgrading existing information from navigator 5 to 6 will my existing asset tags come over?
beano437
Junior
 
Posts: 8
Joined: Fri Mar 18, 2011 10:45 am

Re: Configure Asset tag

Postby pille on Mon Oct 31, 2011 9:53 am

beano437 wrote:Can the Assett tag be modified to a user defined number system? for example AHA0001 instead of AT00000...


Yes, this is what I was mentioning above. I believe this ability will be added for release. If it's as I imagine, it will be in a section added to administrative settings where you can specify the format, the amount of characters and the next number in the sequence.

beano437 wrote:I also think its important to have the ability to change and set the asset tag manually in navigator.


I believe you can change it manually in the record afterwards, but please tell me if you have issues doing this.

beano437 wrote:When upgrading existing information from navigator 5 to 6 will my existing asset tags come over?


When you say Navigator 5 do you mean Alloy Navigator 5 or Alloy Navigator Express 5? The later is expected. For the former, I'll have to check on the upgrade path.
Contact Technical Services directly:
support@alloy-software.com
http://support.alloy-software.com

Paul Ille
Alloy Software
Maximize your IT Universe
Follow us on Twitter: http://twitter.com/alloysoftware
Image
User avatar
pille
Alloy Software
 
Posts: 473
Joined: Thu Aug 11, 2005 3:11 pm
Location: New Jersey, USA


Return to Alloy Navigator Express 6 Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron