Decommissioned pcs

Alloy Network Inventory is a comprehensive, budget-friendly, easy-to-deploy network inventory solution that provides you with accurate and up-to-date information from every computer on your network.
 

Decommissioned pcs

Postby waley on Fri May 09, 2003 2:21 pm

How are people dealing with decommissioned pcs? Between end of lease and end of life pcs are you just deleting the asset record? Ideally, I'd like to either move those records to another DB or flag them somehow. The problem with the second option is although I'd like to maintain the information, for historical purposes, I'd rather they didn't count against my node count as these are not actively audit assets.
waley
Junior
 
Posts: 3
Joined: Fri Apr 05, 2002 6:51 pm

Found This Old Thread

Postby OMNI on Thu May 18, 2006 9:40 am

I'd like to see if the support team has an answer for this as I have run into this problem. We have serveral PCs that we need to decom and the process that is in asset nav doesn't fee up any node licenses so that we can add in new machines.

Are there any other suggestions for this or processes besides deleting the record?

Thanks in advance.
OMNI
Junior
 
Posts: 4
Joined: Wed Sep 29, 2004 9:29 am

Postby pille on Fri May 19, 2006 11:35 am

Speaking with A5 in mind, the proper way to handle decomissioned PCs is to retire them. This information is still kept in the database although not shown. This is something that will probably change in a future release.

In the meantime, if you have access to the support portal, download the add-on reports. There are reports specific to retired computers that will allow you to report on this information.

You can also create a report to pull this information as the Retired field in the Computers table is a simple True/False value.
Contact Technical Services directly:
support@alloy-software.com
http://support.alloy-software.com

Paul Ille
Alloy Software
Maximize your IT Universe
Follow us on Twitter: http://twitter.com/alloysoftware
Image
User avatar
pille
Alloy Software
 
Posts: 473
Joined: Thu Aug 11, 2005 3:11 pm
Location: New Jersey, USA

Do decomissioned pcs count against the node count?

Postby Brophers on Tue May 23, 2006 7:13 am

If you decommission the pcs, do they count against the node count??
Brophers
Junior
 
Posts: 6
Joined: Thu Dec 09, 2004 8:20 am

Postby pille on Tue May 23, 2006 9:27 am

In A5 retiring PCs removes that PC from your node count.
Contact Technical Services directly:
support@alloy-software.com
http://support.alloy-software.com

Paul Ille
Alloy Software
Maximize your IT Universe
Follow us on Twitter: http://twitter.com/alloysoftware
Image
User avatar
pille
Alloy Software
 
Posts: 473
Joined: Thu Aug 11, 2005 3:11 pm
Location: New Jersey, USA


Return to Alloy Network Inventory 4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron