Page 1 of 1

Incorrect date format with new installation 4.5.3

PostPosted: Tue Feb 09, 2010 12:14 am
by Karl-Man2
Hello,

I have just installed Asset Navigator 4.5.3 onto a new Windows 7 Professional workstation without any errors and have been using it for the last two weeks.

I have just noticed that the format on all date fields is set to MM/DD/YYYY. How do i get this changed back to DD/MM/YYYY?

My PC is setup with the correct regional settings and has been before i even installed AN 4.5.3.

Thanks.

Re: Incorrect date format with new installation 4.5.3

PostPosted: Wed Feb 17, 2010 4:30 pm
by janstonselig
Karl-Man2 wrote:Hello,

I have just installed Asset Navigator 4.5.3 onto a new Windows 7 Professional workstation without any errors and have been using it for the last two weeks.

I have just noticed that the format on all date fields is set to MM/DD/YYYY. How do i get this changed back to DD/MM/YYYY?

My PC is setup with the correct regional settings and has been before i even installed AN 4.5.3.

Thanks.


This is probably at the database level. See the following:

INF: How to Set the Day/Month/Year Date Format in SQL Server
http://support.microsoft.com/kb/173907

Re: Incorrect date format with new installation 4.5.3

PostPosted: Wed Feb 17, 2010 5:13 pm
by Karl-Man2
Asset Navigator 4.53 that i'm using uses MS Access for its database file format so SQL commands won't help.

Is there a Access command i can run to convert date fields back to DD/MM/YYYY or is this just a display issue?

Re: Incorrect date format with new installation 4.5.3

PostPosted: Wed Feb 17, 2010 5:58 pm
by Karl-Man2
Karl-Man2 wrote:Asset Navigator 4.53 that i'm using uses MS Access for its database file format so SQL commands won't help.

Is there a Access command i can run to convert date fields back to DD/MM/YYYY or is this just a display issue?


I just noticed that when i open Asset Navigator the date format under DATABASE INFO is in the correct DD/MM/YYYY format but when i open up a computer record, the AUDIT DATE is in MM/DD/YYYY as is the WARRANTY EXP and PURCHASE DATE!

Very strange. :?

Re: Incorrect date format with new installation 4.5.3

PostPosted: Fri Feb 19, 2010 5:02 pm
by eliaslynch
Access databases live! :)

I saw the post and did a quick google, but I didn't see anything on how to set date formats globally. I'd drop support an email.